20 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, friss spenót levél, oliva olaj, főtt tojás
A meg mosott rizst a forró olajon kissé meg forgatjuk, fel öntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Fel forraljuk, kb. öt perc elteltével fedővel le borítjuk. A tüzhelyt el zárjuk alatta, a rizs a fedő alatt szépen meg puhul. Én villával szoktam kevergetni, így a szemek szépen külön vállnak.
A meg mosott spenótot meg főzzük, le csorgatjuk róla a levét. A zúzott fokhagymát meg futtatjuk az olajon, majd a spenótot apróra vágva bele tesszük, éppen csak kis ideig kavargatjuk. Ezután hozzá keverjük a párolt rizshez, és végül ízlés szerint sózzuk.
Nagyon finom köret.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.