Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Spenótos kombe

felvitel dátuma: 2012-01-07 17:26:08       mai nézettség: 2       nézettség: 3039
részletes recept
Spenótos kombe
Hozzávalók 8 személyre:

•    3,5 dl tej
•    1 dl víz
•    1 tk. cukor
•    1 kk
•    60 dkg liszt
•    2,5 dkg friss élesztő   
•    10 dkg vaj
•    5 ek. olaj
Töltelék:

•   15 dkg juhtúró sós vagy Fetasjt

vagy tehéntúró  + ízlés szerint
•    25 dkg spenót (mirelitet használtam)+4 gerezd fokhagyma
Tetejére:
•   tojás
•    szezám/lenmag/mák
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tésztához valókat a kenyérsütőbe pakolom és 20 perces dagasztással egy rendkívül finom lágy tésztám lesz.

Míg a gép dagaszt elkészítem a tölteléket (mirelit spenótot, de nem a pürésítettet használtam). Az olvasztott spenótot olajon megpárolom, hozzáadom az áttört fokhagymát és együtt párolom még egy kicsit. Sózom borsozom. Ne sajnáld a sót, egyébként ízetlen lesz, ha kisült a tészta.Félrehúzom és hagyom kihűlni.

Erősen lisztezett munkalapon nagyon vékonyra nyújtom az első lapot. Megkenem a vaj-olaj keverék felével. Kinyújtom a második tésztadarabot is akkora méretűre, mint az első, s ráfektetem a vajas tésztalapra. A második lapra kenem az összes tölteléket. Hasonló vékonyra és nagyságúra nyújtom a harmadik tésztát is, ráfektetem a töltelékre, majd megkenem a vaj-olaj maradékával.

Hajtogatás jön. Felső harmad felülről lefelé középre, alsó harmad alulról felfelé középre, majd összehajtom mint egy könyvet. Ahol érintkezik a két tésztafél, kicsit összecsipkedem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a tésztacsomagot, éles késsel vagy pizzavágóval átlósan és keresztben is bevágom. Egy órán át letakarva kelni hagyom.


Ha megkelt, tetejét lekenem tojással, megszórom szezámmaggal/lenmaggal/mákkal, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranyszínre sütöm.
Hagyom kicsit hűlni, majd a vágások mentén szétválasztom  a szeleteket. Kechup - al ettük. Olyan hatás ért mintha pizzáznánk.

A tésztája valami isteni!
További sós husos és akár édes töltelékkel is finom lehet. Ki fogom próbálni.

Eredeti recept a fenti linken található!

Szakács:


Film link: http://thechefviki.blogspot.com/2010/10/spenotos-turos-kombe.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Helga 2012 január 7

Nagyon jól néz ki, egyszer, lehet nekilátok:) Szeretem a spenótos cuccokat.

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 január 7

Köszi! Mi is nagyon szeretjük ezért is ezt és nem a kolbászosat készítettem el.

0/10 Bihary Livia 2012 január 7

Köszi a receptet én szeretem mindkettőt el fogom készíteni jó hogy itt megtaláljuk!

0/10 anna51 2012 január 7

Jaaaaaaaaaaaj, de jó!!!! Sajnos a férjem nem szereti a spenótot, csak én. Így is szuper!

0/10 marika 2012 január 11

Nagyon guszta, imádjuk a spenótot, valószínűleg ezt a változatot is ki fogom próbálni! Most az édes változatot kísérletezem ki!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*