Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » Spenótos egytál étel (Tüttyölt ratyli )

felvitel dátuma: 2014-02-18 17:25:31       mai nézettség: 1       nézettség: 4004
részletes recept
Spenótos egytál étel (Tüttyölt ratyli )
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 nagy  tejföl

2 szép tojás
10dkg sonka
20dkg sajt
1 kanál zsír.
 4 csipet bors

3 csipet, só 
 1 adag spenót

 

2 gerezd fokhagyma

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Eredetileg ez egy vicces recept ,amit én a magam nyelvén kicsit érthetőbbé tettem .

Így ez az én receptem az én elképzelésem szerint ,de nagyon finom étel lett belőle.

Jót nevettünk az eredeti nevén .

elkészítés:
A krumplit  felkarikázzuk és megfőzzük . Közben a tojásokat  is megfőzzük,a spenótot szósznak elkészítjük  összekeverjük a tejfölt, az apróra vágott sonkát és a sajt felét reszelve, végül a főtt tojást felkarikázzuk.

A  krumplit egyenletesen elosztjuk egy kis tepsiben vagy hőálló tálban,amit kikentünk zsírral , majd ráterítjük a spenótot  a tejfölös masszát. ráhelyezzük a tojás karikákat  A tetejére reszeljük a maradék sajtot, és kb. 10-15 perc alatt összemelegítjük sütőben.

 

spenóthoz

1. A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.

2. Felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot,fokhagymát  és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).


Eredeti recept

Hozzávalók:

1,5 kg nyersratyli
1 jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi)
3 csipet ciháta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítése:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

Nagyon mókás nagyon vicces .Nekem tetszik

Ha valakinek más recept jut erről eszébe szívesen látom.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 domimami 2014 július 17

de hát a ratyli nem zöld!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*