de hát a ratyli nem zöld!
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya.
1 nagy tejföl
2 szép tojás
10dkg sonka
20dkg sajt
1 kanál zsír.
4 csipet bors
3 csipet, só
1 adag spenót
2 gerezd fokhagyma
Eredetileg ez egy vicces recept ,amit én a magam nyelvén kicsit érthetőbbé tettem .
Így ez az én receptem az én elképzelésem szerint ,de nagyon finom étel lett belőle.
Jót nevettünk az eredeti nevén .
elkészítés:
A krumplit felkarikázzuk és megfőzzük . Közben a tojásokat is megfőzzük,a spenótot szósznak elkészítjük összekeverjük a tejfölt, az apróra vágott sonkát és a sajt felét reszelve, végül a főtt tojást felkarikázzuk.
A krumplit egyenletesen elosztjuk egy kis tepsiben vagy hőálló tálban,amit kikentünk zsírral , majd ráterítjük a spenótot a tejfölös masszát. ráhelyezzük a tojás karikákat A tetejére reszeljük a maradék sajtot, és kb. 10-15 perc alatt összemelegítjük sütőben.
spenóthoz
1. A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.
2. Felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot,fokhagymát és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).
Eredeti recept
Hozzávalók:
1,5 kg nyersratyli
1 jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi)
3 csipet ciháta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek
Elkészítése:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Nagyon mókás nagyon vicces .Nekem tetszik
Ha valakinek más recept jut erről eszébe szívesen látom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.