A palacsintához:30 dkg liszt,csipetnyi só,1 tojás,4-5dl tej és víz vegyesen.A folyadék mennyiségeb függ a liszt minőségétől
Olaj, amiben kisütöm a palacsintákat.Ez serpenyőtől függ.
Töltelék: 30 dkg spenót vagy medvehagyma,1 tubus sajtkrém(natur),1-2 gerezd fokhagyma, só, bors.
Besamellmártás:'dl tej, 1dkg liszt, idkg vaj
Sós palacsintákat sütöttem,majd elkészítettem a tölteléket.
Egy kanálnyi olajon megfuttattam reszelt foghagyma gerezdet,majd rögtön rádobtam apróra vágott spenótot vagy medvehagymát .Megfonnyasztottam
A palacsintákba töltöttem,feltekertem és három darabba vágtam a palacsintákat.Egy kivajazott jénaiba egymás mellé raktam őket,és meglocsoltam besamelmártással ,majd megszórtam reszelt sajttal. Addig tettem a forró sütőbe,míg a sajt rá nem olvadt.
Besamelmártás : egy dkg vajat megolvasztok ,megszórom egy dkg liszttel,kevergetem egy kicsit,nem pirítom meg.Majd felöntöm 1dl tejjel és csomómentesre keverem,besűrítem.Én a kétszeresét csináltam most.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.