Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » Spenótfőzelék tükörtojással

felvitel dátuma: 2013-06-18 14:42:17       mai nézettség: 4       nézettség: 3394
részletes recept
Spenótfőzelék tükörtojással
Hozzávalók 5 személyre:

·         1 kg spenót ,friss vagy mirelit

·         3 gerezd  fokhagyma

·          1 l tej

·         8 dkg http://gdehu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=.K3qyLfU2_pI9wezj1fuSZZzrhxdXls7jAsRX4b8Isv.j7/fastid=2305843009233975095/stparam=vacqjkfmqxhttp://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=zNhFLXP7vRloBLXj255V4OVzXhxRY7r9VjrB2Nr5zBv.T7/stparam=ygdfhmmkuq/fastid=1224979098646081213 sütőmargarin

·         8 dkg finomliszt

·         4 tojás

·         2 tk

·         1 késhegynyi őrölt bors

·         2 db zsemle

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

1. A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.

2. Felforralunk 4 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).

Ha mirelitből készítjük akkor csak kiengedjük és ezt a műveletet elhagyhatjuk .

Közben 2 zsemlét beáztatva majd kinyomkodva pépesítve hozzáadjuk a spenóthoz.



3. Felforralunk 8 dl tejet. Felolvasztunk 6 dkg vajat/margarint, beleszórjuk a lisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön világosra pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 2 dl hideg tejet, majd a forrót, és folyamatosan keverve besűrítjük (3-5 perc), azaz tulajdonképpen besamelt készítünk. Beletesszük a spenótpépet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.

4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 2 dkg vajat/margarint. Egyenként felütjük a tojásokat, sárgájuk épségére ügyelve a forró zsiradékba csúsztatjuk, és takarékra kapcsolva, aszerint, hogy mennyire átsülten szeretjük, 4-5 percig sütjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk. A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott 1-1 tükörtojással tálaljuk.

Nagyon finom étel .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*