Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Spenótfőzelék tükörtojással

felvitel dátuma: 2011-04-05 16:07:09       mai nézettség: 3       nézettség: 2524
részletes recept
Spenótfőzelék tükörtojással
Hozzávalók 2 személyre:

1 cs. mirelit spenót

1 evőkanél vaj

1 cikk fokhagyma

1 csapott evőkanál zabliszt

1 púpos teáskanál nyírfacukor

3 dl tej

2 db tojás

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 3 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A mirelit spenótot kiolvasztjuk, pár percig főzzük, beletesszük a cukrot és megsózzuk. A vaj feléből és a zablisztből rántást készítünk, majd amikor már a liszt kellően megpirult, beletesszük a zúzott fokhagymát, fél percig kavarjuk  és felöntjük a tejjel.

Az elkavart rántást beleöntjük a spenótos fazékba és állandó keverés mellett, 2-3 percig lassan főzzük, hogy a liszt íz eltünjön, de vigyázzunk, kavargassuk mert ilyenkor már hamar odaég.

A maradék vajat egy kis serpenyőben megolvasztjuk, óvatosan ráütjük a két tojást, sózzuk, borsozzuk, majd fedővel letakarva, lassú tüzön sütjük, hogy a fehérje megkeményedjen de belül a sárgája még egy kicsit laza maradjon.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

5/10 Dudás Lászlóné 2011 április 5

én a rántásra teszem a félig-meddig kiolvasztott spenótot,tejjel felengedem amiben zsemlét áztattam nem tul sokat és fokhagymakrémet használok,nem olyan vad az íze mint a frissnek.Egy nagyon kellemes tartalmasabb főzeléket kapok.Még egy kis ujhagymás-hagymáskrumplit is csinálok mellé.A tükörtojás az oké

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*