Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Spenót rolád

felvitel dátuma: 2011-12-26 09:36:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1392
részletes recept
Spenót rolád
Hozzávalók 4 személyre:

40dkg spenót (paraj)

15 dkg sonkás szalámi

2 tojás

2 ek.liszt

1 tejföl

2 ek.olaj

bors

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A spenótot megabáljuk sós vízben, majd jól lecsöpögtetjük a levétől és apróra összevagdossuk..

A tojás sárgáját kikeverjük 2 kanál olajjalsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a 2 kanál lisztet.

A tojás fehérjét habosra felverjük és lassan a spenótos masszához keverjük.

Kikent tepsibe öntjük a masszát és kb.15 percig sütjük 200 fokon. A megsült spenótos tésztát megvizezett ruhára tesszük,s felgöngyöljük roládnak.

A sonkás szalámit apró kockákra vagdossuk  és 2 dl tejfölel összekeverjük, megízesítjük, majd a felgöngyölt spenótot megkenjük vele, s újból felgöngyöljük a roládot, amelyet kívüről is megkenhetünk tejfölel.

 

Szalámis töltelék helyet használhatunk túrós tölteléket is.

Szakács: Zsóka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*