40dkg spenót (paraj)
15 dkg sonkás szalámi
2 tojás
2 ek.liszt
1 tejföl
2 ek.olaj
só
bors
A spenótot megabáljuk sós vízben, majd jól lecsöpögtetjük a levétől és apróra összevagdossuk..
A tojás sárgáját kikeverjük 2 kanál olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a 2 kanál lisztet.
A tojás fehérjét habosra felverjük és lassan a spenótos masszához keverjük.
Kikent tepsibe öntjük a masszát és kb.15 percig sütjük 200 fokon. A megsült spenótos tésztát megvizezett ruhára tesszük,s felgöngyöljük roládnak.
A sonkás szalámit apró kockákra vagdossuk és 2 dl tejfölel összekeverjük, megízesítjük, majd a felgöngyölt spenótot megkenjük vele, s újból felgöngyöljük a roládot, amelyet kívüről is megkenhetünk tejfölel.
Szalámis töltelék helyet használhatunk túrós tölteléket is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.