Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Spárgás omlett

felvitel dátuma: 2013-05-10 09:46:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1050
részletes recept
Spárgás omlett
Hozzávalók 1 személyre:
15 dkg zsenge, zöld spárga
1 ek olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
 
 
omlett:
 
3 tojás
1 ek tejszín
só, őrölt fekete bors
1 tk zsálya kéne, de nálam bazsalikom
1 ek vaj
 
5 dkg parmezán, nálam trapjancsi
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 5 perc

Elkészítés:
Előmelegítem 220 fokra a sütőt. Megmosom, alaposan lecsutakolom a spárgát, van hogy pucolgatni is kell, és felvágom 2-3 centis darabokra. Összekeverem az olajjal, beleteszem egy tepsibe, megszórom frissen őrölt fekete borssal és a sütőbe teszem kb 20 percre.
Amíg sül előkészülök az omletthez, figyelve az időt, nehogy előbb kész legyek, mint ahogy a spárga megsül :)
A tojásokat összekeverem a tejszínnel és a fűszerekkel, bevallom csempészek bele egy kis morzsolt kukoricát is. A vajat serpenyőben megolvasztom, és amikor már barnulni kezdene, beleöntöm a tojásos kutyvaszt. Aki szereti ha a belseje még krémes 1-2 percig süsse csak!! Ha kész, rápakolom egyik felére a spárgát, ráhajtom a másik felét, tálra csúsztatom, reszelt sajttal meghintem és már eszem is :)
Szakács: Timcy


Film link: http://gasztrotimcy.blogspot.hu/2013/02/spargas-omlett.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*