4 db csirkemell filé
2 cs. zöld spárga
5 dkg vaj
4 szelet trappista sajt
4 szelet sonka
A besamelhez:
1/2 l tej
12 vaj vagy margarin
10 dkg liszt
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
ételízesítő
étolaj
szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük/elég csak fehéredésig mert még sütni fogjuk/Elkészítjük a besamelt.A tejet felforraljuk.A vajat felolvasztjuk,megfuttatjuk rajta a lisztet de nem pirítjuk.Felöntjük a tejjej és addig forraljuk habverővel kevergetve amig besűrűsödik.Ízesítjük sóval,borssal szerecsendióval.A spárgát megtisztítjuk,a vajon félpuhára pároljuk ételízesítővel és borssal megszórva.
Elkészítés:A csirkemelleket kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé.Habzsákkal vagy kanállal ráhalmozzuk a besamelt.Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.