Nagyon szép!!:))
0,5 kg zöld spárga
6 szelet lapka sajt
6 szelet bacon szalonna
1 nagyobb krumpli
só
fehérbors
1,5 dl tejszín
A zöldspárgát megtisztítjuk, szárait levágjuk. A spárga fejeket kevés szárral enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük.
Az előfőzött spárgákat elosztjuk 6 adagra. Egy-egy csomag spárgára ráhelyezünk egy szelet lapkasajtot és az egészet 1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük.
Fóliával bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt addig sütjük, amig a bacon ráolvad a sajtos spárgákra.
Amig a spárga sül, addig elkészítjük a köretet.
1 db nagyobb krumplit megtisztítunk, apró kockára vágjuk és a megmaradt spárga szárakkal együtt, enyhén sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, leszürjük, s 1,5 dl tejszínt adunk hozzá. Botmixerrel elkeverjük és a megsült spárgák mellé rakjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.