Nagyon jó!
20 dkg spagetti
25 dkg konzervgomba
1 fej lilahagyma
1 ek kakukkfü
2 dkg szárított erdei gomba
5 dkg vaj
fél dl konyak
2 dl főzőtejszín
só, bors, mogyoró ízlés szerint
Fokhagymás olajhoz: 1 gerezd fokhagyma fél dl olívaolaj
A mogyorót dúrvára összetörjük, az erdei gombát finom porrá őröljük. A spagettit bő forrásban levő sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük a ragut: A vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk egy magas peremű serpenyőben. Megfonnyasztjuk rajta a lilahagymát, majd felerősítve a hőmérsékletet óvatosan ráöntjük a konyakot.
Majd mérsékeljük a hőt, beletesszük a gombát, mogyorót, őrölt erdei gombát, kakukkfüvet, tejszínt, és sózzuk, borsozzuk. Majd 10 perc alatt megfőzzük a ragut ( néha megkeverjük ).
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és olajjal összelangyosítjuk, majd a megfőtt spagettivel összekeverjük. Tányérra halmozzuk a tésztát, és közepére tesszük a ragut.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.