Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Spagetti mogyorós gombaraguval

felvitel dátuma: 2011-10-27 23:09:54       mai nézettség: 1       nézettség: 1141
részletes recept
Spagetti mogyorós gombaraguval
Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg spagetti
25 dkg konzervgomba
1 fej lilahagyma
1 ek kakukkfü
2 dkg szárított erdei gomba
5 dkg vaj
fél dl konyak
2 dl f
őzőtejszín
, bors, mogyoró ízlés szerint

Fokhagymás olajhoz: 1 gerezd fokhagyma fél dl olívaolaj

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A mogyorót dúrvára összetörjük, az erdei gombát finom porrá őröljük. A spagettit forrásban levő sós vízben megfőzzük.

Közben elkészítjük a ragut: A vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk egy magas peremű serpenyőben. Megfonnyasztjuk rajta a lilahagymát, majd felerősítve a hőmérsékletet óvatosan ráöntjük a konyakot.
Majd mérsékeljük a hőt, beletesszük a gombát, mogyorót, őrölt erdei gombát, kakukkfüvet, tejszínt, és sózzuk, borsozzuk. Majd 10 perc alatt megfőzzük a ragut ( néha megkeverjük ).
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és olajjal összelangyosítjuk, majd a megfőtt spagettivel összekeverjük. Tányérra halmozzuk a tésztát, és közepére tesszük a ragut.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Makány Aranka 2011 október 27

Nagyon jó!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*