Hozzávalók:
25 dkg liszt /nekem 20 dkg sima+5dkg rétesliszt/
15 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
1 csapott teáskanál só
1 evőkanál tejföl
1 csapott teáskanál cukor
2 dkg élesztő
a tetejére: tojás, sajt szezámmag /és ki mit szeret/
Elkészítése:
A tejfölt a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt. A liszteket összekeverem, hozzáadom a sót, a zsiradékot, a tojást, majd a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrom. Egy időre hűtőbe teszem, majd kinyújtom, derelyevágóval, vagy késsel rudakra, esetleg kockára szeletelem, megkenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal és sajttal. Rászedem egy sütőlemezre, majd egy óra pihenés után közepes tűznél szép pirosra sütöm.
Ez nem nagy mennyiség /1 sütőtálcányi adag/, ha nagyobb a család, vagy vendégeket várunk érdemes az adagokat megduplázni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.