1kg liszt,vegyesen,sima és teljes kiőrlésű
1 ek.só
4db tojássárgája
30 dkg. zsír
3 dl tej
1cs élesztő
csipet cukor(fruktóz)
szóráshoz:só-bors-őrölt köménymag
A langyos tejbe beletesszük az élesztőt,a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet a sót összekeverjük,majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a 4 tojássárgáját.
Jól nyújtható tésztát gyúrunk és azonnal 18 db gombócot formálunk belőle.
A gombócokat egyenként tányérnyi nagyságúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk,majd kívülről befelé feltekerjük és mehet a tepsibe,végül megszórjuk a só-bors-köménymag keverékkel.
Ebből az adagból 2 db 40x35 cm-es tepsivel lesz.
A sütőt 175 fokra melegítjük és minél barnábbra sütjük annál ropogósabb lesz.
Én közepesre sütöttem és egy hét után is olyan volt,mint sütés után.
Jó étvágyat hozzá!
Tanács: Ha a szénhidráton szeretnénk csökkenteni,tegyünk bele master-mixet(én tettem) így 40-40-20-dkg sima-teljes-master-mix
nagyon-nagyon régi receptem,minimum 40 éve sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.