Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Sós-köményes stangli

felvitel dátuma: 2017-01-18 15:30:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1036
részletes recept
Sós-köményes stangli
Hozzávalók 6 személyre:

1kg liszt,vegyesen,sima és teljes kiőrlésű
1 ek.só
4db tojássárgája
30 dkg. zsír
3 dl tej
1cs élesztő
csipet cukor(fruktóz)

szóráshoz:só-bors-őrölt köménymag

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A langyos tejbe beletesszük az élesztőt,a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet a sót összekeverjük,majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a 4 tojássárgáját.
Jól nyújtható tésztát gyúrunk és azonnal 18 db gombócot formálunk belőle.
A gombócokat egyenként tányérnyi nagyságúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk,majd kívülről befelé feltekerjük és mehet a tepsibe,végül megszórjuk a só-bors-köménymag keverékkel.
Ebből az adagból 2 db 40x35 cm-es tepsivel lesz.
A sütőt 175 fokra melegítjük és minél barnábbra sütjük annál ropogósabb lesz. 
Én közepesre sütöttem és egy hét után is olyan volt,mint sütés után.
Jó étvágyat hozzá!

Tanács: Ha a szénhidráton szeretnénk csökkenteni,tegyünk bele master-mixet(én tettem) így 40-40-20-dkg sima-teljes-master-mix

nagyon-nagyon régi receptem,minimum 40 éve sütöm.

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*