Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Sós-köményes kifli

felvitel dátuma: 2024-07-02 18:35:40       mai nézettség: 1       nézettség: 255
részletes recept
Sós-köményes kifli
Hozzávalók 12 személyre:

1kg liszt
5 dkg élesztő
1 dl tej
5 dl joghurt
5 dkg zsír
1 tk cukor
2 dkg só
1 db tojás a kenésre

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A langyos tejbe megkelesztjük az élesztőt és a cukrot.
A lisztet keverőtálba öntjük, a sóval összekeverjük, beletesszük a joghurtot, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a dagasztógéppel jól összekeverjük, végül a zsírt is beledagasztjuk, kelesztjük 20 percet, majd deszkára kiöntjük, 4 cipóba gyúrjuk, ismét kelesztjük 20 percet.
Az idő letelte után, enyhén lisztezett deszkán, vagy amin nyújtani szoktunk, egyenként kerek formára nyújtjuk a cipókat.
Minden kerek lapot 8-8 cikkre vágjuk, majd feltekerjük kifli formára.
Újra pihentetjük 20 percig, majd az 1 db felvert tojással lekenjük, sós egész köménnyel megszórjuk és 170 fokra előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük. Kb. 40-45 perc. Én alsó-felső légkeveréssel sütöttem, az idő felénél megfordítottam. (Sajnos egy picit túl sütöttem, de így is finom lett.)
Jó étvágyat hozzá!
saját változat 

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*