1kg liszt
5 dkg élesztő
1 dl tej
5 dl joghurt
5 dkg zsír
1 tk cukor
2 dkg só
1 db tojás a kenésre
A langyos tejbe megkelesztjük az élesztőt és a cukrot.
A lisztet keverőtálba öntjük, a sóval összekeverjük, beletesszük a joghurtot, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a dagasztógéppel jól összekeverjük, végül a zsírt is beledagasztjuk, kelesztjük 20 percet, majd deszkára kiöntjük, 4 cipóba gyúrjuk, ismét kelesztjük 20 percet.
Az idő letelte után, enyhén lisztezett deszkán, vagy amin nyújtani szoktunk, egyenként kerek formára nyújtjuk a cipókat.
Minden kerek lapot 8-8 cikkre vágjuk, majd feltekerjük kifli formára.
Újra pihentetjük 20 percig, majd az 1 db felvert tojással lekenjük, sós egész köménnyel megszórjuk és 170 fokra előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük. Kb. 40-45 perc. Én alsó-felső légkeveréssel sütöttem, az idő felénél megfordítottam. (Sajnos egy picit túl sütöttem, de így is finom lett.)
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.