Mi ezt főzeléknek nevezzük. Megtévesztő a név.
sóska (ha mirelit akkor 25 dkg,ha friss akkor úgy félkilónyi)
0.5 liter tej
7 db tojás
só,cukor
1 púpos evőkanál liszt
7 szemkrumpli
2-3 gerezd fokhagyma
tej,vaj,só
A krumplit mehámozva,felkockázva odarakom főni.
Dobok bele 2-3 gerezd fokhagymát,sót és készre főzöm.
Ha kész,tejjel-vajjal összetöröm,pürésítem.
A sóskát ha friss,megtisztítom és pici vajon megfonnyasztom.
Ha mirelit akkor csak kiolvasztom abban az edényben,amiben főzöm.
Picit kevergetem,aztán szórok rá egy evőkanál lisztet.
Tovább kevergetem,majd felöntöm annyi tejje,hogy mártás sűrűségü legyen.
Sózom és cukrozom.
Mikor a sóska megfőtt,és már nincs liszt íze,akkor keverek bele egy egyész tojást,ez is sűríti és krémesíti is.
Főzöm egy percig,aztán beleötök pár tojást,de ezeket hagyom egybe,ekkor már nem kevergetem,csak rázogatom.
Mikor újra felforrt,lefedem és elzárom.
Fedő alatt hagyom állni úgy fél órát,addig a tojás megfő a forró szószban.
Én olyankor főzöm ezt,mikor házi tyúkhúslevest főzök (álltalában vasárnap)és a főtthúsból teszek a mártás és a krumplihoz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.