Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sóskamártás tojással és fokhagymás krumplipürével

felvitel dátuma: 2011-02-20 13:21:03       mai nézettség: 1       nézettség: 3194
részletes recept
Sóskamártás tojással és fokhagymás krumplipürével
Hozzávalók 1 személyre:

sóska (ha mirelit akkor 25 dkg,ha friss akkor úgy félkilónyi)

0.5 liter tej

7 db tojás

,cukor

1 púpos evőkanál liszt

7 szemkrumpli

2-3 gerezd fokhagyma

tej,vaj,

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A krumplit mehámozva,felkockázva odarakom főni.
Dobok bele 2-3 gerezd fokhagymát,sót és készre főzöm.
Ha kész,tejjel-vajjal összetöröm,pürésítem.

A sóskát ha friss,megtisztítom és pici vajon megfonnyasztom.

Ha mirelit akkor csak kiolvasztom abban az edényben,amiben főzöm.
Picit kevergetem,aztán szórok egy evőkanál lisztet.
Tovább kevergetem,majd felöntöm annyi tejje,hogy mártás sűrűségü legyen.
Sózom és cukrozom.
Mikor a sóska megfőtt,és már nincs liszt íze,akkor keverek bele egy egyész tojást,ez is sűríti és krémesíti is.
Főzöm egy percig,aztán beleötök pár tojást,de ezeket hagyom egybe,ekkor már nem kevergetem,csak rázogatom.
Mikor újra felforrt,lefedem és elzárom.
Fedő alatt hagyom állni úgy fél órát,addig a tojás megfő a forró szószban.

Én olyankor főzöm ezt,mikor házi tyúkhúslevest főzök (álltalában vasárnap)és a főtthúsból teszek a mártás és a krumplihoz.

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kolonicsné Horváth Zsuzsa 2011 május 2

Mi ezt főzeléknek nevezzük. Megtévesztő a név.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*