Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Sóskamártás burgonyával és virslirózsával

felvitel dátuma: 2011-10-22 17:19:02       mai nézettség: 2       nézettség: 2795
részletes recept
Sóskamártás burgonyával és virslirózsával
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg sóska

5 dkg vaj

3 ek finom.liszt

1 kis pohár tejföl

1/2l tej

,cukor ízlés szerint

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A sóskát /ha mirelit felengedjük/ha friss alaposan megmossuk,vastagabb szárait leszedjük.

Elkészítés:A lisztet kevés vajon megfuttatjuk,rátesszük a sóskát és tejjel felengedjük.Sózzuk és lassan puhára főzzük.Ha friss volt a sóska botmixerrel leturmixoljuk.Felengedjük tejjel a kívánt mennyiségre és a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.Sóval,cukorral ízesítjük.Kiforraljuk majd levesszük a tűzről.

Főtt burgonyát,sült virslit,sült húst adhatunk mellé.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 október 22

Most ezt nagyon megenném! Nagyon szeretem a sóskát!

0/10 anna51 2011 október 22

Annyira gusztusos, hogy megkóstolnám annak ellenére, hogy talán ez az egy étel, amit életemben egyszer ettem csak. Bizonyára az rosszul volt elkészítve.

0/10 Bihary Livia 2011 október 22

Ebben a formában szeretem,a nagymamám sokat készített,tőle tanultam.Egyszerű és finom!

0/10 kautz1009 2011 október 23

Köszönöm szépen!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*