Most ezt nagyon megenném! Nagyon szeretem a sóskát!
1/2 kg sóska
5 dkg vaj
3 ek finom.liszt
1 kis pohár tejföl
1/2l tej
só,cukor ízlés szerint
Előkészítés:A sóskát /ha mirelit felengedjük/ha friss alaposan megmossuk,vastagabb szárait leszedjük.
Elkészítés:A lisztet kevés vajon megfuttatjuk,rátesszük a sóskát és tejjel felengedjük.Sózzuk és lassan puhára főzzük.Ha friss volt a sóska botmixerrel leturmixoljuk.Felengedjük tejjel a kívánt mennyiségre és a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.Sóval,cukorral ízesítjük.Kiforraljuk majd levesszük a tűzről.
Főtt burgonyát,sült virslit,sült húst adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Most ezt nagyon megenném! Nagyon szeretem a sóskát!
Annyira gusztusos, hogy megkóstolnám annak ellenére, hogy talán ez az egy étel, amit életemben egyszer ettem csak. Bizonyára az rosszul volt elkészítve.
Ebben a formában szeretem,a nagymamám sokat készített,tőle tanultam.Egyszerű és finom!
Köszönöm szépen!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.