Hozzávalók:
60dkg sóska
2 ek olaj/zsír
2-3 ek liszt
só
édesítő/cukor
2 dl tej
4-5 db tojás(el is maradhat)
Elkészítés:
A sóskát a szárától megtisztítjuk,váltó vízben jól megmossuk,lecsorgatjuk.
Feltesszük az olajat egy edénybe,ha forrósodik,apránként belerakjuk a sóskát és megfonnyasztjuk.
Ha jól összeesett,akkor a liszttel megszórjuk,egy kicsit átforgatjuk,amikor pötyögni kezd,1 l-nyi vizet öntünk rá,majd összemixeljük,átszűrjük és visszatesszük főni.
Sózzuk,édesítjük és még annyi vizet adunk hozzá,hogy se sűrű,se híg ne legyen,felfőzzük,megkeverjük,hozzáadjuk a tejet,felütjük a tojásokat villával kicsit összekeverjük,vagy egyben belecsorgatjuk a levesbe,2 percig főzzük és kész.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.