Mezei sóska (de kerti, vagy mirelit is finom )...amennyi van, mert a felesleges eltehető a mélyhűtőbe a dinsztelés után.
liszt
3 dl tej
zsiradék a dinszteléshez és a tükörtojáshoz
személyenként 1 db tojás
burgonya
só, cukor ízlés szerint
A sóskát megtisztítani a szárától, alapos mosás után összevágni apróra és a zsiradékba tenni. Addig dinsztelni amíg pépessé nem válik, meghinteni liszttel pár rercig együtt dinsztelni, (sütni.)sózni Felönteni vízzel,mint a rántást, majd bele lehet tenni a tejet...én úgy szoktam, hogy egy tojás sárgáját felverek habosra és azt keverem össze a tejjel.cukorral A sóskát sűríti is és a színe is szebb lesz.
A maradék fehérjét fel lehet használni a tükör tojáshoz.
A tojásokat a forró zsírba ütjük a sárgákat megsózzuk, a tetejére födőt teszünk. hogy a gőzbe egymásra boruljon a fehérje és így jól átsüljön az alja kap egy kéreget ami nagyon finom.
A burgonyát sós vízbe kifőzzük...együtt tálalva a legfinomabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.