A tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg éleszto
4 dl tej
1 kk cukor
1 dl olaj
2 tk só
2 ek kefír (lehet pótolni tejfol és joghurt keverékével)
A toltelékhez:
25 dkg vaj
2 tojássárgája
ízlés szerint só, kb. 2 tk
Tetejére:
tojás
reszelt sajt vagy koménymag vagy szezámmag vagy ezek keveréke
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tobbi hozzávalóval összekeverjük. Az összekevert tésztát kidolgozzuk és hagyjuk kelni kb. fél órát.
4 cipóra osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakúra, vékonyra és megkenjük a sós vajjal: 25 dkg vaj, kb. 2 tk só és 2 tojássárgája habosra keverve, amit 4felé osztunk, hogy a 4 cipóba elég legyen.
A megkent téglalapot feltekerjük, mint a bejglit, jó szorosan és trapéz formákra vágjuk.
Tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal.
Elomelegitett sütőben 180 fokon sütjük 20 percig.
TIPP: Tehetünk a töltelékhez szalonnakockákat, virslikarikákat, kolbászkarikákat is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.