Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sós túrós lepény

felvitel dátuma: 2013-06-08 18:37:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2579
részletes recept
Sós túrós lepény
Hozzávalók 4 személyre:

 A tésztához
5dkg zsír
1 dl tejföl
1 dkg élesztő + 1/2 dl tej, 1 kk cukor
1 késhegynyi sütőpor
1 tojás
30 dkg liszt
A töltelékhez:
1/2 kg túró
1 csapott evőkanál
1 evőkanál gríz
2tojás
A kenéshez:
1 tojás + 1 evőkanál tejföl.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt.A liszthez hozzámorzsoljuk a zsírt, beletesszük a tojást, tejfölt, majd az élesztős tejet. Összegyúrjuk a tésztát.

A túrót összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a grízzel, végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét és az összeaprózott kaprot.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk kerekre, beletesszük az edénybe, ráhalmozzuk a töltelékez, elsímítjuk egyenletesen.Kinyújtjuk a másik tésztadarabot, befedjük a túrót, megkenjük a tetejét tojásos tejföllel. Szép pirosra megsütjük.
Hidegen szeleteljük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*