A tésztához:
5dkg zsír
1 dl tejföl
1 dkg élesztő + 1/2 dl tej, 1 kk cukor
1 késhegynyi sütőpor
1 tojás
30 dkg liszt
A töltelékhez:
1/2 kg túró
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál gríz
2tojás
A kenéshez:
1 tojás + 1 evőkanál tejföl.
Felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt.A liszthez hozzámorzsoljuk a zsírt, beletesszük a tojást, tejfölt, majd az élesztős tejet. Összegyúrjuk a tésztát.
A túrót összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a grízzel, végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét és az összeaprózott kaprot.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk kerekre, beletesszük az edénybe, ráhalmozzuk a töltelékez, elsímítjuk egyenletesen.Kinyújtjuk a másik tésztadarabot, befedjük a túrót, megkenjük a tetejét tojásos tejföllel. Szép pirosra megsütjük.
Hidegen szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.