Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Sós perec

felvitel dátuma: 2014-01-09 09:33:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1199
részletes recept
Sós perec
Hozzávalók 6 személyre:

1kg liszt, 2 db ráma margarin , 1 e.k , 1cs  szalakáli, 3db

tojás sárgája, 1dl tejföl,

Tetejére::15dkg trappista sajt , 1 db tojás

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A lisztet egy tálba jól eldörzsölni a margarinnal és mikor ez kész , hozzáadni a többi alapanyagot , ha sósabban szeretnék lehet bele tenni.Ha jól összegyurtuk , fedjük le folpakkal és egy éjszakára tegyük hűtőbe.Lisztezett deszkán cipókat formálunk és egyenként kinyújtjuk és kiszaggatjuk.(5mm vasgaságúra).Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük , majd a tetejét mekenjük a felvert tojással és megszorjuk sajttal, majd előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*