Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » sos perec

felvitel dátuma: 2013-12-29 16:15:45       mai nézettség: 1       nézettség: 771
részletes recept
sos perec
Hozzávalók 1 személyre:

SOS PEREC HOZZAVALOK:25 dkg liszt, 2 dkg eleszto, 1,5 dl tej,10 zsir, 1 tojas,so  ( 1/2 tk so) ha gyors elesztobol keszitjuk 2 ek gyors eleszto        

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

elkeszitese: 10 dkg lisztbol ,1,5 dl langyos vizbol es az elmorzsolt eleszto hozzaadasaval kovaszt keszitunk.meleg helyen kelesztjuk,majd hozzaadjuk a lisztet a tejet a lagy zsirt es sozom.a tesztat nagyon jol kidolgozzuk es letakarva nehany percet pihentetjuk.egyforma darabokra osztjuk es kisujjnyi vastag hengereket sodrunk belole,majd pereceket formalunk.mindet pirospaprikavalelkevert tojassal megkenjuk es olajjal vekonyan megkent sutolapra teve megsutjuk.ameddig a perec sul 1 eklisztet elkeverunk 1 eksoval es annyi vizzel,hogy csurgathato surusegu pepet kapjunk.a megsult pereceket ezzel a sos mazzal lecsepegtetjuk  ,majd a sutobe visszateve raszaritjuk a sos mazt. EN GYORS ELESZTOBOL KESZITETTEM EL: a hozzavalokat a tojas kivetelevel +1,5 dl langyos viz jol osszedolgozzuk .ha a liszt nem elegendo adunk meg hozza annyit,hogy lagy konnyu tesztat kapjunk. ha a tesztat jol osszedolgoztuk mar formalhatjuk is,vagy par percet pihentetjuk. ( 1/2 tk.so, 2 ekgyors elesztot adtam hozza)

Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*