SOS PEREC HOZZAVALOK:25 dkg liszt, 2 dkg eleszto, 1,5 dl tej,10 zsir, 1 tojas,so ( 1/2 tk so) ha gyors elesztobol keszitjuk 2 ek gyors eleszto
elkeszitese: 10 dkg lisztbol ,1,5 dl langyos vizbol es az elmorzsolt eleszto hozzaadasaval kovaszt keszitunk.meleg helyen kelesztjuk,majd hozzaadjuk a lisztet a tejet a lagy zsirt es sozom.a tesztat nagyon jol kidolgozzuk es letakarva nehany percet pihentetjuk.egyforma darabokra osztjuk es kisujjnyi vastag hengereket sodrunk belole,majd pereceket formalunk.mindet pirospaprikavalelkevert tojassal megkenjuk es olajjal vekonyan megkent sutolapra teve megsutjuk.ameddig a perec sul 1 ek. lisztet elkeverunk 1 ek. soval es annyi vizzel,hogy csurgathato surusegu pepet kapjunk.a megsult pereceket ezzel a sos mazzal lecsepegtetjuk ,majd a sutobe visszateve raszaritjuk a sos mazt. EN GYORS ELESZTOBOL KESZITETTEM EL: a hozzavalokat a tojas kivetelevel +1,5 dl langyos viz jol osszedolgozzuk .ha a liszt nem elegendo adunk meg hozza annyit,hogy lagy konnyu tesztat kapjunk. ha a tesztat jol osszedolgoztuk mar formalhatjuk is,vagy par percet pihentetjuk. ( 1/2 tk.so, 2 ek. gyors elesztot adtam hozza)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.