Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sós gazdaháromszogek

felvitel dátuma: 2012-04-27 21:59:54       mai nézettség: 3       nézettség: 2330
részletes recept
Sós gazdaháromszogek
Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

600 g rétesliszt

1 csomag éleszto

1 kk kristálycukor

2 kk

150 ml olaj

350 ml tej

 

A toltelékhez:

400 g savanyú tejfol (16 %-os)

200 g fustolt sajt

6 gerezd fokhagyma

450 g hagyma

1 kk kristálycukor

80 g vaj

fuszerek

 

A kenéshez:

1 tojás 1 ek tejjel elkeverve

szezámmag

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Eloszor elkészítjuk a tolteléket: a szeletekre vágott hagymát a vajjal egyutt megpirítjuk, teljesen mérsékelt lángon, majd hozzáadunk 1 púpozott kk kristály- vagy barnacukrot és tovább pirítjuk mérsékelt lángon. Mikor már szép barna színt kapott a hagyma, levesszuk a tuzrol és hagyjuk kihulni. Aki nem szereti a karamellizált hagymát, az kihagyhatja belole a cukrot, de szerintem olyan íze van, mint a káposztás tésztának.

Mialatt hul a toltelék, elkészítjuk a tésztát: az élesztot 200 ml langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáontjuk a tobbi hozzávalóhoz és a maradék tejhez. Kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára rakjuk, és még egyszer átgyúrjuk, hogy a buborékok távozzanak belole. 3 egyforma részre osztjuk.

A toltelék: a savanyú tejfolbe belereszeljuk a fokhagymát, akár tobbet is tehetunk bele.

A tészta minden részét vékonyra sodorjuk. Megkenjuk a fokhagymás tejfol 1/3-ával, megszórjuk a karamellizált hagyma 1/3 részével (zsírja nélkul!). Megszórjuk a fustolt sajt 1/3-ával, a zoldfuszerekkel is (lehet bazsalikom, rozmaring, petrezselyem). Nem kell sózni, a fustolt sajt elég sós! Feltekerjuk a tésztát és háromszogekre vágjuk.

Sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk oket. Addig hagyjuk még kelni, amíg felmelegszik a suto 200 fokra, utána megkenjuk 1 ek tejjel elkevert felvert tojással és csipetnyi sóval, megszórjuk a magokkal, a legjobb szezámmaggal.

200 fokon kb. 15 percig sutjuk. Ebbol az adagból 2 pléhnyi háromszogeket kapunk. Sokáig puhák maradnak.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*