A tésztához:
600 g rétesliszt
100 ml olaj
1 csomag éleszto
400 ml tej
3 ek cukor
1 kk só
Az ALAPtoltelékhez:
200 g Hera
2 tojássárgája
1 ek só
A toltelékhez:
reszelt sajt
sonkás szalámi
Kenéshez:
1 tojás 1 ek tejjel elkeverve
Az élesztot langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Mikor az éleszto felfuttott, hozzáadjuk a tobbi hozzávalóhoz. Alaposan kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen kelni hagyjuk. Még egyszer a kelés után átgyúrjuk, hogy a buborékok távozzanak belole és 4 részre osztjuk.
A tojássárgájákat a puha Hera margarinnal és a sóval elkeverjuk.
Mind a 4 részt vékonyra sodorjuk és megkenjuk az alaptoltelék negyedével, megszórhatjuk fokhagymaporral is. Rárakjuk a sonkás szalámit, megszórjuk reszelt sajttal , (aki akarja oregánóval is). Mindkét végét egymással szemben elkezdjuk tekerni (tehát az egyik végét és a másik végét is felcsavarjuk), amíg ossze nem érnek. Kissé lelapítjuk, hogy tartják meg a formájukat (végig simítjuk a kezunket a két tekercsen). Egymásra fektetjuk. Kb. 2 cm-es darabokra osztjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk oket, kb. 10 percig még kelni hagyjuk: Megkenjuk tejjel elkevert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokos elomelegített sutoben kb. 10 percig sutjuk.
Megjegyzés: A tésztát muffinformában is kisuthetjuk. Tekercselés során háromszogekre is vághatjuk.
A recept egy szlovák internetes receptgyujteménybol származik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.