Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 21 szerda Konstantin névnapja

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Sós elefántfulek

felvitel dátuma: 2012-04-20 21:34:58       mai nézettség: 1       nézettség: 921
részletes recept
Sós elefántfulek
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

600 g rétesliszt

100 ml olaj

1 csomag éleszto

400 ml tej

3 ek cukor

1 kk

 

Az ALAPtoltelékhez:

200 g Hera

2 tojássárgája

1 ek

 

A toltelékhez:

reszelt sajt

sonkás szalámi

 

Kenéshez:

1 tojás 1 ek tejjel elkeverve

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Az élesztot langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Mikor az éleszto felfuttott, hozzáadjuk a tobbi hozzávalóhoz. Alaposan kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen kelni hagyjuk. Még egyszer a kelés után átgyúrjuk, hogy a buborékok távozzanak belole és 4 részre osztjuk.

A tojássárgájákat a puha Hera margarinnal és a sóval elkeverjuk.

Mind a 4 részt vékonyra sodorjuk és megkenjuk az alaptoltelék negyedével, megszórhatjuk fokhagymaporral is. Rárakjuk a sonkás szalámit, megszórjuk reszelt sajttal , (aki akarja oregánóval is). Mindkét végét egymással szemben elkezdjuk tekerni (tehát az egyik végét és a másik végét is felcsavarjuk), amíg ossze nem érnek. Kissé lelapítjuk, hogy tartják meg a formájukat (végig simítjuk a kezunket a két tekercsen). Egymásra fektetjuk. Kb. 2 cm-es darabokra osztjuk.

Sutopapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk oket, kb. 10 percig még kelni hagyjuk: Megkenjuk tejjel elkevert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokos elomelegített sutoben kb. 10 percig sutjuk.

Megjegyzés: A tésztát muffinformában is kisuthetjuk. Tekercselés során háromszogekre is vághatjuk.

 

A recept egy szlovák internetes receptgyujteménybol származik.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*