4-5 közepes cukkini
2 nagy fej hagymá
5 gerezd foghagyma
2 tojás
só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld vagy 1 csokor korianderzöld
6 kanál tönkölybúzaliszt vagy teljes kiörlésű rozsliszt
1 dcl olivaolaj
friss saláta, retekszeletek, lilahagymakockák a díszítéshez
Egy nagy tálba vastag lyukú reszelön, 4-5 közepes cukkinit belereszelek, amelyeket elözöleg megmostam és a végeit levágtam.
Adok hozzá, szintén reszelve 2 nagy fej hagymát és 5 gerezd foghagymát.
Ezután 2 tojást is, majd sózom, borsozom és belevágok 1 csokor petrezselyemzöldet vagy 1 csokor korianderzöldet.
A masszához keverek még 6 kanál tönkölybúzalisztet vagy teljes kiörlésü rozslisztet.
Jól összekeverem és állni hagyom.
Egy edénybe 1 dcl olivaolajat öntök és amikor már jó forró, akkor egy kanál segítségével halmokat teszek és kissé ellapítom öket.
Ha szép pirosra sültek, akkor megfordítom és 1 perc alatt készre sütöm.
Szalvétával bélelt tálba rakom, hogy az olaj felszívódjon.
Tálalásnál friss salátát rakok egy tányérra, erre helyezem a friss ropogós cukkinilepényeket és retekszeletekkel, lilahagymakockákkal tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.