Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Sós cukkinilepények friss salátaágyon

felvitel dátuma: 2012-02-14 10:30:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1334
részletes recept
Sós cukkinilepények friss salátaágyon
Hozzávalók 1 személyre:

4-5 közepes cukkini
2 nagy fej hagymá
5 gerezd foghagyma
2 tojás
, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld vagy 1 csokor korianderzöld
6 kanál tönkölybúzaliszt vagy teljes kiörlésű rozsliszt
1 dcl olivaolaj
friss saláta, retekszeletek, lilahagymakockák a díszítéshez

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 1 perc

Elkészítés:

Egy nagy tálba vastag lyukú reszelön, 4-5 közepes cukkinit belereszelek, amelyeket elözöleg megmostam és a végeit levágtam.
Adok hozzá, szintén reszelve 2 nagy fej hagymát és 5 gerezd foghagymát.
Ezután 2 tojást is, majd sózom, borsozom és belevágok 1 csokor petrezselyemzöldet vagy 1 csokor korianderzöldet.
A masszához keverek még 6 kanál tönkölybúzalisztet vagy teljes kiörlésü rozslisztet.
Jól összekeverem és állni hagyom. 
Egy edénybe 1 dcl olivaolajat öntök és amikor már jó forró, akkor egy kanál segítségével halmokat teszek és kissé ellapítom öket.
Ha szép pirosra sültek, akkor megfordítom és 1 perc alatt készre sütöm.
Szalvétával bélelt tálba rakom, hogy az olaj felszívódjon. 
Tálalásnál friss salátát rakok egy tányérra, erre helyezem a friss ropogós cukkinilepényeket és retekszeletekkel, lilahagymakockákkal tálalom. 

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*