Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Sós, burgonyás pizzás kifli

felvitel dátuma: 2011-12-19 22:23:30       mai nézettség: 3       nézettség: 3052
részletes recept
Sós, burgonyás pizzás kifli
Hozzávalók 4 személyre:

0,5kg liszt

3dkg élesztő

1dl tej

pici cukor

fél evőkanál

10dkg zsír

1db közepesfőtt áttört burgonya

1tojás+1 a kenéshez

tetejére öreg , kömény.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 Az élesztőt  langyos cukros tejben fefuttatjuk.

A lisztet a zsírral kicsit elmorzsoljukmajdtöbbi hozzávalóval jól összegyúrjuk és 4 felé vesszük. Fél órát pihentetjük. Kör alakúra sodorjuk, majd 4 cikket vágunk belőle, vékonyan meg olajozzuk és feltekerjükVékonyan kikent tepszibe tesszüktetejét megkenjük tojással és még egy negyed órát pihentetjük.180 fokos , előmelegített sütőbe sütjük.

A kifliket lehet tölteni is, darált sonkávalpizzakrémmel stb... Nagyon finom bablevesvagy gulyásleves mellé.

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 20

Nagyon szépek!!

0/10 kittike821 2012 január 9

ez vlmi csodás :) ki is próbálom :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*