4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
1 kávés kanál sütőpor
4 tojás
Ezt az adagot 3x megsütjük tehát 12 db tojás 12 evőkanál liszt 12 evőkanál cukor 12 evőkanál víz és 4 kávéskanál sütőporra van szükség a tésztához ,kisebb 10 szeletes tortát sütünk egy egy adagból amit majd mindegyiket 3 felé vágunk.
Krém
3 cs vaníliás puding
1 l tej
25 dkg ráma
20 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál liszt
Fondant
Ennek leírását ide csatolom
http://www.receptlap.hu/recept/fondant_keszitese_az_en_kis_figuraim__11499
Ajánlatos előtte nap elkészíteni
Tetejére
fél liter Hullala habalap
Sorban megsütjük a piskótákat
Piskótát sütünk 4 db tojásból.
A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és a sütőport keverjük lassan bele.
Ezt a masszát kapcsos torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni.
Ezt 3 x megismételjük .
Közben elkészítjük a krémet:
a 2 tojást kikeverjük a cukorral majd a liszttel, ezután a tejben feloldjuk a pudingokat és össze öntjük és folyamatos keverés közben felfőzzük.
Ezután hagyjuk kihülni, majd hozzákeverjük a rámát .
A kész krémmel egymásra halmozva megtöltjük a lapokat, majd kívül is bekenjük egy kicsit .
Hagyjuk a hűtőben kicsit össze állni.
Amíg a torta a hűtőben van felverjük a habot a tetejére.
Ezután a sör színére színezett fondanttal bevonjuk és díszitjük korsó formára
Tetejére a habot rakjuk.
Ez a torta 30 szeletes és kb 6-7 kg súlyú
Nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.