Nagyon klassz!!!
50 dkg liszt
2 dkg éleszto
1 kk só
6 dkg vaj a tésztába
10 dkg vaj a kenéshez
2-3 dl tej
1 tojássárgája
koménymag
Az élesztot felfuttatom a tejben (kis cukrot is teszek bele). A felfutott élesztot a liszthez adom, a sót és a 6 dkg vajat is. Osszedolgozom, egy jól gyúrható tésztát kapok. 4 cipóra osztom. Kis ideig kelesztem. Kor alakúra nyújtom, jó vékonyra, megkenem olvasztott vajjal, és 8 cikkre vágom. Kintrol befelé feltekerem, tepsibe rakom, megkenem tojássárgájával, és megszórom sóval, koménymaggal. Még 1 órát hagyom a tepsiben kelni, (én kb. félórát pihentettem). 180 fokon, elomelegített sutoben kb. pirosodásig sutom, ami kb. 20 perc volt nekem.
TIPP: Ha 4felé vágjuk, akkor nagyobb kifliket kapunk, amelyek kényelmesen elférnek a tepsiben. Lehet tolteni édes toltelékkel is, pl. lekvár...
(Eredeti forrás: csakiskedvtelésbol)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.