Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sörkifli

felvitel dátuma: 2011-04-11 19:49:57       mai nézettség: 2       nézettség: 1681
részletes recept
Sörkifli
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg liszt
3 tojás
1 dl olaj
5 dkg élesztő
2 marék cukor
1 csapott evőkanál só
2.5 dl tej ( ebben kell felfuttatni az élesztőt csipet cukorral)
Töltelék:
1 margarin (25 dkg)
1 evőkanál só
Tetejére:
1 tojás
köménymag

 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A lisztet a sóval és a cukorral jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk ( az állaga kb a galuska tésztánál legyen kicsit keményebb) ha szükséges adjunk hozzá egy kis langyos tejet még.
Ha kész kelesszük kb a duplájára a tésztát. Közben a margarint alaposan elkeverjük a kanál sóval. Ha megkelt a tészta vágjuk 8 részre.
Az egyik tésztát nyújtsuk ki kör alakúra kb 25 cm átmérőre.
Megkenjük a margarin ¼-vel, kinyújtunk egy másik tésztát és ráhelyezzük a margarinos tésztalapra kicsit megnyomkodjuk majd nyolcba vágjuk.
A szeleteket a vastagabbik részénél kezdjük el feltekerni így szép kis kifliket kapunk.
A maradék tésztákat is így párosítjuk és formázzuk. Teflon tepsibe tesszük. 1 egész tojást felverünk és megkenjük vele a kifliket, köménymaggal megszórjuk, majd aranybarnára sütjük. Kb 180 fokon.
Tipp: ha a kelt tésztát sütés után egy tiszta konyharuhával letakarjuk, tovább lesz puha.
Jó étvágyat kívánok!
 

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*