1 kg liszt
3 tojás
1 dl olaj
5 dkg élesztő
2 marék cukor
1 csapott evőkanál só
2.5 dl tej ( ebben kell felfuttatni az élesztőt csipet cukorral)
Töltelék:
1 margarin (25 dkg)
1 evőkanál só
Tetejére:
1 tojás
köménymag
A lisztet a sóval és a cukorral jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk ( az állaga kb a galuska tésztánál legyen kicsit keményebb) ha szükséges adjunk hozzá egy kis langyos tejet még.
Ha kész kelesszük kb a duplájára a tésztát. Közben a margarint alaposan elkeverjük a kanál sóval. Ha megkelt a tészta vágjuk 8 részre.
Az egyik tésztát nyújtsuk ki kör alakúra kb 25 cm átmérőre.
Megkenjük a margarin ¼-vel, kinyújtunk egy másik tésztát és ráhelyezzük a margarinos tésztalapra kicsit megnyomkodjuk majd nyolcba vágjuk.
A szeleteket a vastagabbik részénél kezdjük el feltekerni így szép kis kifliket kapunk.
A maradék tésztákat is így párosítjuk és formázzuk. Teflon tepsibe tesszük. 1 egész tojást felverünk és megkenjük vele a kifliket, köménymaggal megszórjuk, majd aranybarnára sütjük. Kb 180 fokon.
Tipp: ha a kelt tésztát sütés után egy tiszta konyharuhával letakarjuk, tovább lesz puha.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.