Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sörben sült csülök, hagymás tepsis krumplival.

felvitel dátuma: 2015-05-04 07:22:54       mai nézettség: 1       nézettség: 1549
részletes recept
Sörben sült csülök, hagymás tepsis krumplival.
Hozzávalók 8 személyre:
1 nagyobb hátsó csülök,
1 fej fokhagyma,
, őrölt bors,
3 dl. sör.
 
a körethez:
2 kg. burgonya,
3 fej hagyma, 
2 kanál szalonnazsír,
.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:
A csülköt kicsontozzuk, durva szemű tengeri sóval jól átdörzsöljük, borsot őrlünk , és megtűzdeljük hosszában félbevágott fokhagymagerezdekkel. Zárt edényben, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tepsiben, vagy sütőtálban bőrével felfele sütjük alufóliával letakarva úgy, hogy előzőleg 3 dl. sört öntünk alá. Időnként a fóliát leemelve a csülköt a keletkező fűszeres lével meg - meg locsoljuk
Közben megtisztítjuk a krumplit, majd karikára vágva tepsibe rakjuk. A krumpliszeletekre hagymakarikákat rakunk, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, és enyhén meglocsoljuk zsírral. (én a kisütött szalonna zsírjával is megöntöztem, ami kellemes füstös ízt adott a köretnek. Alufólia alatt, a csülökkel egy időben a sütőben sült, végig fólia alatt. (ha valakinek van lehetősége kemencében sütni, úgy még jobb!)
A krumpli később lett a sütőbe téve, de egy időben sült meg mindkettő. 
Rövid időre a csülökről lekerült a fólia, és kicsit meg lett pirítva a bőre is. 10 percnyi hűlés után a csülök fel lett szeletelve, és a szaftos, hagymás krumplin lett tálalva. 
 
A ballagási menü részeként került asztalra, a hagymás, tepsis krumplival, és a korábban megsütött sült szalonnával tálalva.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*