Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Sörben sült bőrös karaj

felvitel dátuma: 2012-04-19 13:20:49       mai nézettség: 2       nézettség: 3834
részletes recept
Sörben sült bőrös karaj
Hozzávalók 1 személyre:

- 1 csipet

- 2-3 dl víz

- 1 csipet bors

- 1,5-2 kg bőrös karaj

- 1 db fajta dobozos sör

- 4-5 db szelet mangalica szalonna

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 180 perc

Elkészítés:

A karajt megmossuk, majd a bőrt bevagdossuk rajta.
A szalonnát „beirdaljuk” és egy magas falú sütőedény aljába tesszük őket.
A húsba bedörzsöljük a fűszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bőrrel felfelé.
Kevés vizet öntünk alá, kevéske sörrel meglocsoljuk, lefedjük és magas hőfokon elkezdjük sütni.
Ahogy puhul, időnként a szalonnával megsimogatjuk a bőrt és mindig kevés sört öntünk .
Többször megismételjük, majd ha a hús már puha, levesszük a fedőt, még egyszer meglocsoljuk sörrel (kb.3/4 doboznyi fogy el összesen) és lejjebb vesszük a hőfokot, hogy piruljon a bőr.
Néha még megsimogatjuk a szalonnával, csurgatunk a tetejére a sörös szaftból, aztán ha már szép színe van lekapcsoljuk.
Rizzsel vagy krumplipürével és sörrel tálaljuk!

Szakács: Nassoló Naplopó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*