Biztosan elkészítem,tegnap én is sajtoskifliket és pogikat csináltam,hasonló a receptem.Köszi,nagyon guszta lett a tiéd.
A tésztához:
48 dkg finomliszt
48 dkg rétesliszt
7 dkg éleszto
6 dl tej
1 púpozott ek só
1 ek kristálycukor
2 dl olaj (hagyományos napraforgó étolaj, olívaolaj semmiképpen ne legyen!)
A toltelékhez:
35 dkg fott fustolt sonka vagy felvágott (én sonkás szalámit használtam)
35 dkg sajt
35 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez:
2 dkg Rama
A kenéshez:
2 tojás
Tetejére:
szezámmag
A tejet meglangyosítjuk. 1 decit kimérunk belole, a fele cukrot elkeverjuk benne, majd belemorzsoljuk az élesztot. 10 percre félretesszuk, hadd kezdjen kelni az éleszto. Az olajat a tobbi tejhez ontjuk, egyutt kézmelegre melegítjuk.
A kétféle lisztet tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral osszekeverjuk, majd eloszor az olajos tejet, majd a felfuttatott élesztot adjuk hozzá. 20 percig dagasztjuk. Eleinte a tészta kiábrándítóan ragacsos lesz, de a dagasztás végére konnyu kelt tészta lesz belole, amelyik elválik az edény falától. Ha mégis lágy maradna, egy kevés lisztet még beledagaszthatunk. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjuk.
Kozben a toltelékhez való Ramát és sajtot egycentis kockákra, míg a sonkát vagy felvágottat apróra vágjuk.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipó alakúra formáljuk, majd az egyiket kb. 3 mm vékonyságúra, 45-50 centi átméroju kerek lappá nyújtjuk. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 Rama és sajtkockát, valamint egy kevés sonkát rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sutés kozben a tolteléke kifolyjon belole. Ezután a csúcsa felé feltekerjuk úgy, hogy kozben mindig egy kicsit meghúzzuk a tésztát, hogy minél tobb vékony tekerés legyen rajta.
Ramával kikent tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjuk, a tetejét szezámmaggal megszórjuk. Elomelegített sutoben, 190 fokon, légkeverésesnél 175 fokon, kb. 30 percig sutjuk. Amíg sul, egy újabb tésztacipóból elokészítjuk a kovetkezo tepsire valót, majd még 2 adagot sutunk ugyanígy.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.