Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Sonkával sajttal toltott szezámmagos kiflik

felvitel dátuma: 2012-02-04 21:43:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1780
részletes recept
Sonkával sajttal toltott szezámmagos kiflik
Hozzávalók 1 személyre:

A tésztához:

48 dkg finomliszt

48 dkg rétesliszt

7 dkg éleszto

6 dl tej

1 púpozott ek

1 ek kristálycukor

2 dl olaj (hagyományos napraforgó étolaj, olívaolaj semmiképpen ne legyen!)

 

A toltelékhez:

35 dkg fott fustolt sonka vagy felvágott (én sonkás szalámit használtam)

35 dkg sajt

35 dkg Rama

 

A tepsi kikenéséhez:

2 dkg Rama

 

A kenéshez:

2 tojás

 

Tetejére:

szezámmag

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. 1 decit kimérunk belole, a fele cukrot elkeverjuk benne, majd belemorzsoljuk az élesztot. 10 percre félretesszuk, hadd kezdjen kelni az éleszto. Az olajat a tobbi tejhez ontjuk, egyutt kézmelegre melegítjuk.

A kétféle lisztet tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral osszekeverjuk, majd eloszor az olajos tejet, majd a felfuttatott élesztot adjuk hozzá. 20 percig dagasztjuk. Eleinte a tészta kiábrándítóan ragacsos lesz, de a dagasztás végére konnyu kelt tészta lesz belole, amelyik elválik az edény falától. Ha mégis lágy maradna, egy kevés lisztet még beledagaszthatunk. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjuk.

Kozben a toltelékhez való Ramát és sajtot egycentis kockákra, míg a sonkát vagy felvágottat apróra vágjuk.

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipó alakúra formáljuk, majd az egyiket kb. 3 mm vékonyságúra, 45-50 centi átméroju kerek lappá nyújtjuk. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 Rama és sajtkockát, valamint egy kevés sonkát rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sutés kozben a tolteléke kifolyjon belole. Ezután a csúcsa felé feltekerjuk úgy, hogy kozben mindig egy kicsit meghúzzuk a tésztát, hogy minél tobb vékony tekerés legyen rajta.

Ramával kikent tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjuk, a tetejét szezámmaggal megszórjuk. Elomelegített sutoben, 190 fokon, légkeverésesnél 175 fokon, kb. 30 percig sutjuk. Amíg sul, egy újabb tésztacipóból elokészítjuk a kovetkezo tepsire valót, majd még 2 adagot sutunk ugyanígy.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Márta 2012 február 5

Biztosan elkészítem,tegnap én is sajtoskifliket és pogikat csináltam,hasonló a receptem.Köszi,nagyon guszta lett a tiéd.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*