15 dkg vékony prágai sonkaszelet
és még két féle sonka, ill.debreceni szelet.
1 dl tejszín
1 ek porcukor
1 kv kanál feketebors
2 ek reszelt torma
3 db tojás
csipetnyi só
20 dkg sajt
20 dkg friss zöldség
8 db új hagyma vagy snidling
10 dkg házi kolbász
Szép üvegpoharakat készítünk elö. 15 dkg vékony prágai sonkaszelet és még két féle sonka, ill.debreceni szelet. Készítünk tejszínes tormát, 1 tejszínt kemény habbá felverünk egy habfixálóval, majd 1 kanál porcukrot, 1 kiskanál feketeborsot és 2 nagy kanál reszelt tormát keverünk hozzá. Megsózzuk. Ezután a sonkaszeleteket megkenjük a tormával, majd feltekerjük. 2-3 tojást megfözünk, sajtot kis szeletkékre vágjuk és a paprikát, paradicsomot apró cikkekre, szeleteljük. A tormás sonkát kétfelé vágjuk, a többi sonkaszeletet apróbbra tépjük. A pohárba elegánsan elhelyezzük a sonkadarabokat, a tojáscikkeket, zöldségszeleteket és a kolbászkarikákat ,majd egy kis kanál tormát is helyezünk a sorok közé. Látványosan is el lehet készíteni, ügyelve a rétegezésre. A tetejére egy kis kanál torma kerül, zöld újhagymát ill. snidlinget vágunk rá és egy kolbászkarikát . Behütjük. Friss kenyérrel kínáljuk . Nagyon finom. Ajánlom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.