A tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez:
30 dkg sonka kockára vágva
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
30 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl * vagy pizzakrém
10 dkg bacon (kockára vágva)
A tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag vagy sajt
1 dl langyos tejben (pici cukorral) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, és a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd rászórjuk a felaprított sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, valamint a reszelt sajtot, és feltekerjük. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.