Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 5 hétfő Györgyi, Gotthárd névnapja

Főoldal » Sonkás,krémsajtos kiflik

felvitel dátuma: 2012-05-05 18:00:50       mai nézettség: 1       nézettség: 1701
részletes recept
Sonkás,krémsajtos kiflik
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

40 dkg finom liszt

2,5 dkg élesztő

2 dl tej

5 dkg vaj

1 tk.só

1 tk.cukor

2 db tojás sárgája

A töltelékhez:

20 dkg sonka vagy füstölt tarja

1 db tömlős krémsajt /10 dkg/

őrölt bors

1 db tojás sárgája

1 ek.finom liszt

A tetejére:

a kenéshez:

1 db tojás

2-3 dkg szezámmag

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Előkészítés:Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.A vajat elmorzsoljuk a liszttel.A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

Amig kel a tészta elkészítjük a tölteléket.A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk.Elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával.

Elkészítés:A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk majd háromszögeket vágunk belőle.A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük.Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/

étvágyat kívánok hozzá!!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 SkAndi 2012 május 5

Nagyon guszták és szépek! Receptkonyvbe mentve! :)

0/10 Marcsi64 2012 május 5

Guszta nagyon. én is mentettem.

0/10 kautz1009 2012 május 6

Köszi szépen!!:))

0/10 tothneevi 2012 május 6

Köszönöm, ez egy nagyon jó kis nasi...

0/10 Káplár Anna 2012 május 6

Nagyon fincsi lehet.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*