Fél kiló túró (juhtóró v. tehéntúró, de lehet vegyesen is)
20 dkg vaj
2 kiskanál só
35 dkg liszt
2 dl tejföl
1 cs élesztő
füstölt szalonna (kb 20 dkg)
füstölt sonka, vagy tarja (kb 20-3o dkg)
20 dkg füstölt sajt
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk,Közben a szalonát pörcsösre megpirítjuk a kockára vágott sonkával vagy tarjával. A liszthez hozzáadjuk a szalonnás, sonkás zsíradékot, a tejfölt, a vajat és a felfuttatott élesztőt, és a .sót És mindezeket az anyagokat összedolgozzuk. (összegyúrjuk)
Ez nem egy hagyományos pogácsa tészte lesz, mert tapadni fog az edény falához. Másfél órát kell keleszteni. Majd lisztezett deszkán kiszagatni. A pogácsa tetejére füstölt sajtott kell reszelni, valamint pár szem durva sóval is meg lehet szórni a tetejét. 200 fokon kb 20-30 perc a sütés ideje.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.