Sonkás sajtos rakott csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1 kg  csirkemell filé
·          2 dl  tejszín
·          1 tojás
·         1 ek  liszt
·         15 dkg  bacon szalonna
·          6 szelet gépsonka
·         15 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
·         1 tk só
·         1 tk bors
·         1 késhegynyi  szerecsendió
·         1 db pritamin paprika
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

*

Elkészítés:

A fél csirkemell filéket felszeleteljük – nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk.
Egy kb. 20×28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá.
A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és a liszttel.
Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót.
A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni).
A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd rászeleteljük a paprikát, megint locsoljuk és végül  a második húsréteg.
A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt  megpirul a tetején.

Sonkás sajtos rakott csirkemell