· 1 kg csirkemell filé
· 2 dl tejszín
· 1 tojás
· 1 ek liszt
· 15 dkg bacon szalonna
· 6 szelet gépsonka
· 15 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
· 1 tk só
· 1 tk bors
· 1 késhegynyi szerecsendió
· 1 db pritamin paprika
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A fél csirkemell filéket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk.
Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá.
A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és a liszttel.
Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót.
A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni).
A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd rászeleteljük a paprikát, megint locsoljuk és végül a második húsréteg.
A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt megpirul a tetején.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.