Hozzávalók:1 kg. liszt,1 kocka élesztő,7 dl. tej,1 evőkanál só,1 dl. étolaj
Töltelék: 20 dkg. margarin, 20 dkg. reszelt sajt,40 dkg. sonka, megfőzve, ledarálva, kevés tejföl.Ízesítésnek egy kis bors.1 tojás
Elkészítés:Az élesztőt felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval eggyütt összegolgozzuk.Kelesztjük. Ha megkelt, 4 cipóra osztjuk.. Közben a sonkát kevés tejföllel és őrőlt borssal összekeverjük a kinyújtoot tésztát olvasztott margarinnal megkenjük, majd vékonyan kenünk rá tejfölt, és mintha rétest csinálnánk, csak a fele tésztára teszünk a sonkás masszából, mert a házi sonkának elég füstőlt íze van és igy elég.Szórunk rá sajtot. Felcsavarjuk mint a piskóta tekercset, kicsit nyújtunk rajt a kezünkkel,és 2-3 cm. szeleteket vágunk. tepsibe téve megkenjük felvert tojással,és reszelt sajtot teszünk a tetejére, és szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.