Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sonkás sajt tekercs

felvitel dátuma: 2011-04-06 20:07:32       mai nézettség: 2       nézettség: 2575
részletes recept
Sonkás sajt tekercs
Hozzávalók 4 személyre:

30-35 dkg Eidami sajt
1 doboz medvesajt én cseresznye paprikás ízesítésűt használok.
Kevés margarin, vagy vaj, ki mit szeret.
10-15 dkg. vékonyan szeletelt sonka.
Ki milyet szeret.
Snidling, apróra vágva, esetleg medvehagyma. 

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

Az Eidamit, tűzhelyen melegített vízbe teszem, jó forróba, és várom, hogy elkezdjen megolvadni.
Ezzel a legnehezebb bánni, mikor kezd felolvadni lapos szűrőkanállal, kiemelem, és eszméletlen gyorsan kinyújtom, akár a tésztát.
Na, itt volt már, hogy feladtam, de a szakács fiam látva vergődésemet, megkérdezte, egyáltalán mit szeretnék készíteni, majd gyors ötletet eszelt ki.
Egy alufólia darabba, óvatosan beleemelte a már olvadozó lyukadózó sajtot.
Széleit szorosan összenyomkodta, lapos a csomagnak.
Vissza a vízbe, így már könnyebb nyújtani
Utána lehúzom az alufóliát.
Azóta próbáltam sütő illetve mélyhűtő zacskóban is vízbetenni a sajtot.
Tehát vékonyra gyorsan kinyújtom, megvárom, míg picit keményedik.
Addig kikeverem a mackósajtokat a vajjal, és teszek bele apróra vágott snidlinget.
Ezzel is jól kikeverem.
A kinyújtott sajtot, beterítem a sonka szeletekkel, majd rákenem a kikevert maci sajtot.
És feltekerem akár egy bejglit.
Picit megy a hűtőbe… és már is szeletelhető. 

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*