30-35 dkg Eidami sajt
1 doboz medvesajt én cseresznye paprikás ízesítésűt használok.
Kevés margarin, vagy vaj, ki mit szeret.
10-15 dkg. vékonyan szeletelt sonka.
Ki milyet szeret.
Snidling, apróra vágva, esetleg medvehagyma.
Az Eidamit, tűzhelyen melegített vízbe teszem, jó forróba, és várom, hogy elkezdjen megolvadni.
Ezzel a legnehezebb bánni, mikor kezd felolvadni lapos szűrőkanállal, kiemelem, és eszméletlen gyorsan kinyújtom, akár a tésztát.
Na, itt volt már, hogy feladtam, de a szakács fiam látva vergődésemet, megkérdezte, egyáltalán mit szeretnék készíteni, majd gyors ötletet eszelt ki.
Egy alufólia darabba, óvatosan beleemelte a már olvadozó lyukadózó sajtot.
Széleit szorosan összenyomkodta, lapos a csomagnak.
Vissza a vízbe, így már könnyebb nyújtani
Utána lehúzom az alufóliát.
Azóta próbáltam sütő illetve mélyhűtő zacskóban is vízbetenni a sajtot.
Tehát vékonyra gyorsan kinyújtom, megvárom, míg picit keményedik.
Addig kikeverem a mackósajtokat a vajjal, és teszek bele apróra vágott snidlinget.
Ezzel is jól kikeverem.
A kinyújtott sajtot, beterítem a sonka szeletekkel, majd rákenem a kikevert maci sajtot.
És feltekerem akár egy bejglit.
Picit megy a hűtőbe… és már is szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.