25 dkg Finom liszt ( BL55)
2 csipet só,
kevés őrölt bors, morzsolt oregano
1 evőkanál kristálycukor
2,5 dkg élesztő
1,5 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
20 dkg szeletelt sonka
20 dkg trappista sajt
1 kis tubusos pizza krém
1 nagy konzerv paradicsompüre
A lisztet, sót, kevés borsot és oreganot egy tálban összekeverjük. Másik kisebb tálban az élesztőt, kristálycukrot, olajat és a langyos vizet elkeverjük, (akár kézzel is) majd ezt a liszthez öntjük és simára összegyúrjuk. Gyúrás közben kevés liszt, vagy víz lehet hogy szükséges. Ha összeállt a tésztánk az edényben a tészta alá lisztezzünk majd tegyük meleg helyre, hogy megkeljen, kb 30 perc. Amíg kel a tészta készítsük el a pizza krémet. A tubusos pizzakrémet és a paradicsompürét egy tálban keverjük össze, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük borssal, oreganoval. Mikor megkelt a tészta tepsi nagyságúra nyújtsuk ki, helyezzük a tepsibe. A tésztán kenjük szét egyenletesen a pizza krémet, helyezzük rá a sonkát (akár kockára vágva vagy szeletekben) majd reszeljük rá a sajtot. Előmelegített sütőben 220°C-on kb 30 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.