Kovász:1,5dl tej,3dkg élesztő 1kiskanál cukor,2 evkanál liszt.
Tészta:40dkg liszt 1evkanál só,1doboz kefir,2db tojás,1dl olaj,1odkg reszelt sajt,1dl ketchup.
A tészta kenéséhez:1db tojás sárgája
A töltelékhez:40dkg gépsonka,só,bors izlés szerint,2kanál tejföl,1db tojás-a sonkát ledaráljuk és a hozzávalókkal simára keverjük.
A langyos tejben a cukrot elkeverjük,belemorzsolom az élesztőt és a két kanál liszttel összekeverem és langyos helyen felfuttatom.
A tálba beleteszem a lisztet,sót,tojást,kefirt ,és a felfutott kovászt és összedolgozom,majd apránként az olajat beledagasztom,ugy,hogy szép rugalmas tésztát kapjak.Lelisztezem és langyos helyen 20 percig kelesztem,majd átgyúrom és visszatéve a tálba,újra 20 percig pihentetem.Amikor duplájára kelt deszkára boríto és kettéveszem,az egyik részből csigákat amásik részből kifliket készítek.Igy egy tésztából kétféle süteményem lesz.
A csiga készítése: kinyújtom,megkenem a masszával,meglocsolom ketchuppal,megszórom reszelt sajttal és mint a kalácsot feltekerem.Srégen éles késsel 1,5cm széles szeleteket vágok és leforditva tepsibe rakom.Megkenem tojássárgájával ,10 perc pihenés után előmelegített sütőben 20-25perc alatt megsütöm kb 165 fokon.
A kifli készítése:A tésztát köralakúra nyújtom,derelyevágóval 8 cikkre vágom és a háromszög hosszabbik széléhez rakom a töltelék halmot , feltekerem és kifli alakra formázom.Tepsire rakva lekenem tojássárgával és ugyanúgy sütöm,mint a csigákat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.