A tésztához:
60 dkg liszt,
1 tk. cukor,
2 tk. só,
5 dkg élesztő,
4 dl tej,
2 ek. étolaj,
2 tojás sárgája
A töltelékhez:
5 ek. tejföl,
40 dkg gépsonka, (lehet füstölt is),
10 dkg trapista sajt,
só, bors.
Az élesztőt 1 dl langyos cukrostejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,összekeverjük a sóval. A megkelt élesztővel együtt hozzáadjuk a toj.sárgáját, a maradék tejet, olajat, és kissé lágyabb kelttésztát dagasztunk. Langyos helyen 45 percet pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A sonkát apró kockára vágjuk és összekeverjük a tejföllel. Teszünk bele egy kevés reszeltsajtot, sózzuk borsozzuk.
Ezután kinyújtjuk a tésztát és rákenjük a tölteléket. Feltekerjük mint a kalácsot és kb. 2cm-s darabokra szeleteljük. Én damillal szeleteltem fel, mert így nem jött ki a töltelék szeletelés közben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejére sajtot reszelünk, és még 30 percet pihentetjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.