Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Són sült csirke

felvitel dátuma: 2011-10-24 17:50:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1280
részletes recept
Són sült csirke
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg csirke (lehet comb, szárny)

1 kg (durvább szemcsés is megteszi)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Szerintem a világ legegyszerűbb dolga són sült csirkét készíteni! Egy tepsibe beleszórjuk a sót, és a csirkedarabokat szépen sorban rápakoljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-50 percig sütjük, attól függően, mekkora darabokat tettünk a tepsibe.

 

Garantáltan nem lesz sós, és sótlan sem. Sütés után a husikat egy villával szépen le lehet szednia  sóról. Hallottam már úgy is, hogy egy só-víz keverékű masszával beborítják a csirkét és úgy sütik meg. De én nem szoktam hókuszpókuszozni vele, csak simán ráteszem asóra. Ma is isteni finom omlós letthús, a bőre pedig páratlanul ropogós!

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 24

Valóban egyszeru, de nagyon ízletes husika.

0/10 kautz1009 2011 október 25

Nagyon jól néz ki!Ki fogom próbálni.Köszi!

10/10 Hani 2011 október 25

Timi! Én régebben egész csirkéből készítettem. Amúgy ahogyan az elején leírtad, oly módon.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*