Valóban egyszeru, de nagyon ízletes husika.
1 kg csirke (lehet comb, szárny)
1 kg só (durvább szemcsés is megteszi)
Szerintem a világ legegyszerűbb dolga són sült csirkét készíteni! Egy tepsibe beleszórjuk a sót, és a csirkedarabokat szépen sorban rápakoljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-50 percig sütjük, attól függően, mekkora darabokat tettünk a tepsibe.
Garantáltan nem lesz sós, és sótlan sem. Sütés után a husikat egy villával szépen le lehet szednia sóról. Hallottam már úgy is, hogy egy só-víz keverékű masszával beborítják a csirkét és úgy sütik meg. De én nem szoktam hókuszpókuszozni vele, csak simán ráteszem asóra. Ma is isteni finom omlós lett a hús, a bőre pedig páratlanul ropogós!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.