Somlói torta:Tészta:
Sütöttem egy 3 tojásos sima, és egy 6 tojásos kakaós piskótát a szokásos módon. Majd a kakaósat kétfelé vágtam, így lett meg a három lap a tortához.
Krém:
2 cs csokoládé pudingpor
15 dk kristály cukor
15 dk porcukor
5 dl tej
3 db tojás
0,5 dl rum
A tojások sárgáját a kristály cukorral, a tejjel és a puding porral simára keverni, majd sűrűre főzni.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verni, majd a már csak langyos főzött krémhez óvatosan hozzá keverni.
Szirup:
15 dk porcukor
2 dl víz
0,5 dl rum
A vizet a cukorral felfőzni, majd a tűzről levéve hozzá keverni a rumot.
Szóráshoz:
10 dk mazsola
10 dk darált dió
A torta összeállítása:
Tálcára helyezni egy kakaós torta lapot, majd a sziruppal jól meglocsolni, és megkenni a krémmel. Tetejét megszórni a darált dióval, és a mazsolával. Erre jön a sima piskóta torta lap, és ezt szintén meglocsolni a sziruppal, megszórni a darált dióval és a mazsolával majd megkenni a krémmel. Befedni a maradék kakaós torta lappal és ezt már csak a sziruppal kell meglocsolni és a maradék krémmel megkenni.
Hűtőben másnapig pihentetni hogy összeérjenek jól az ízek.
Tálalás előtt tejszín habbal díszíteni és csokiöntettel tálalni.
Csokiöntet:
2,5 dl tej
2,5 dl víz
4 dk kakaó
1/2 cs csokoládé pudingpor
20 dk porcukor
0,5 dl rum
A tejet, a vizet, a cukrot, a kakaót és a puding port simára keverni, majd felfőzni. Ha már elég sűrű akkor levenni a tűzről és belekeverni a rumot. Tálba önteni és a tetejét porcukorral megszórni, így nem bőrösödik meg.
Tálaláskor a torta szeletre csorgatni. Tejszínhabbal díszíteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.