A piskóta alapjai.
2dl laktózmentes tej , vagy rizstej
2 evőkanál laktózmentes joghurt
20 dkg rizsliszt
1 dl olívaolaj
1 evőkanál xilit
csipetsó
1 kávéskanál sötőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém
5dl laktózmentes tej vagy ugyanennyi rizstej
2dl soja habtejszín
egy csomag bourbon vanília
1 csomag vaníliás pudingpor (gluténmentes)
1 evőkanál xilit
Továbbá kell még
2 dl laktózmentes tej vagy ugyanenyi rizstej
1 üveg rumaroma
kb 2dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió
3 dl soja habtejszín
karobpor szükség szerint 1-2 evőkanál olívaolaj.
A piskótát sütjükmeg először. Atejet , olajat, joghurtot először csomómentesre keverem . Majd a liszthez hozzáadom a sütőport szódabikarbónát csipet sót és a xiltet. Ezt a masszát szépen simára dolgozom és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és előmelegített sütőbe 200 fokon készre sütőm tűpróbáig.
Ezután megfőzőm a krémet . Tejet és a habtejszínt összekeverem , hozzáadom a vaníliát , pudingport és a xilitet. Majd sűrű krémet főzők.
Még hűl a krém addig a megsült iskótát kockákra vágom (apróra) és a 2 dl tejbe és a rumaroma egyvelegébe beáztatom a mazsolát .
Ezután elkezdem a piskótát a tálba helyezni és a krémmel megöntőzni , valamint az áztatott mazsolával és a durvára vágott dióval megszórni. Ezt ismétlem amíg van a krémből és a mazsolából és a dióból. A tetejére a tejszínhabból ízléses halmokat készítünk és ezt le locsoljuk a karobporral amit az olívaolajjal keverünk simára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.