Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Somlói galuska

felvitel dátuma: 2012-05-17 14:07:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1737
részletes recept
Somlói galuska
Hozzávalók 8 személyre:

3 féle piskóta, simakakaósdiós.

Sima piskóta

tojás

5 ek. kr. cukor,

6 ekliszt,

1 mokkás kanál szódabikarbóna.

Kakaós piskóta:

tojás,

5 ek kr. cukor,

5 ek liszt,

1 ek. kakaó.

 1 mkk. szódapor.

Diós piskóta:

tojás,

 5ekkr.cukor,

5 ekliszt, 1 púpos ek. darált dió

1 mkk szódapor

Vaníliakrém:

1 L tej,

2 tojás,

2 vaníliáscukor,

5 ek cukor,

1 csm vaníliapuding,

1 ek liszt,

Ouncs szirup:

3 dl víz,

20 dkg cukor,

3ek. rum,

1 citrom és egy narancs reszelt héja,

10 dkg mazsola.

Csoki  öntet:

1 dl víz ,

ek.cukor,

1 púpos ek kakaó,3 ek. rum, 1 van.cukor,

Szóráshoz

kevés baracklekvár

10 dkg durvára vágott, vagy darált dió

0,5L habtejszín, kevés cukor

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Először elkészítjükkrémet és az önteteket.

Puncs szirup:

A 3 dl vízbe forrásig melegítjük a cukrot, a citrom és narancshéját a mazsolát. Ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a rumot.

Csoki öntet:

1 dl vízbe elkeverjük azek  cukrotaz 1 ek. kakaót, van. cukrot, és felfőzzük. A végén hozzáadjukrumot.

Vaníliakrém:

A pudingot, lisztet, kevés tejben simára keverjük, a többi tejet felforraljuk. A tojássárgáját éscukrokat a pudinghoz keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük. Sűrű krémmé főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és végül hozzáadjuk a forró pudinghoz. Félretesszük hűlni.

Sima piskóta

tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjukkr.cukrot, azzal is verjükvégül a tojások sárgáját adjuk hozzá. A szódaporral kevert lisztet fakanállal dolgozzuk a habbaKikent  lisztezett tepszibe öntjükés előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

Kakaós piskóta

Készítése megeggyeziksima piskótáéval.  5 ek,liszt,-5ek kr.cukor-5 tojás-1ek kakaó

Diós piskóta

5 tojás -5 ek kr.cukor -5ek. liszt -1 púpos ek darált dió. A készítése u.a.

Összerakás:

Egy tálcára vagy tepszibe tesszük a sima piskótátmeglocsoljukpuncs szirup harmadával, megkenjük lekvárral, és rárakjuk a krém harmadát. A kakaós lapot rátesszük, ezt is mgelocsoljukpuncs sziruppal-lekvár-krémdióslap,-puncs szirup -lekvár - 10 dkg durvára vágottvagy darált dió, - krémegy-két órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Kevés cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, és hűtjük.

Tálalás

Evőkanállal  kis galuskákat szaggatunk a tésztábóltányérra halmozzuktejsznhabrózsával díszítjükés csokiöntettel kényeztetjük.

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 detty 2012 május 17

A fázisképen látszik, hogy egyszerre sütöttem meg a három féle piskótát ugyanis ketten vagyunk, és a megadott mennyiség túl sok Nekünk ez is bőven elég volt, így is két napig ettük, de isteni finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*