Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » somlói galuska

felvitel dátuma: 2011-10-17 14:28:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1196
részletes recept
somlói galuska
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához:12 db. tojás, 12 kanál cukor, 12 kaanál liszt, 2 kanál kakao, 2 kanál dió,zsiradék a tepsi kikenéshez

Öntet:20 dkg.kristály cukor,2.5 dl viz,1 dl. rum,1 vaniliás cukor,1 citrom,és 1 narancs reszelt héja,

Krém: 2cs. vanilia puding, 6 dl. tej,pici cukor, 1 margarin, 15 dk. cukor.

csoki öntet:30 dkg. cukor,2 egész tojás,5 kanál tej, 2 kanál kakaó,2 kanál liszt, 1 margarin.1 doboz tejszin hab.10 dkg darált dió.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Atészta hozzávalóiból sütünk 1 sima, 1 kakaós, és egy diós piskóta lapot.4x 3 tojásból.

Az öntet hozzávalóit felfőzzük és hütjük.

A pudingot felfőzzük a tejben, és ha ki hült a margarin és a cukor keverékével jól elkeverjük .

Csoki öntet hozzá valóit felfőzzük,és még melegen bele keverünk 1 margarint. Szép simára elkeverjük ,ezzel öntözzük meg a kanállal kiszaggatott tésztát.

Összeállitás:alulra tesszük a kakaós lapot, jól megöntözzük az alap öntettel, fele krémet kenjük, diós lap, alap öntet, másik fele krém, sárga lap alapöntet, barack lekvárral jól bekenjük, és szórunk 10 dkg. darált diót. tálaláskor kanállal szaggatjuk.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 17

Nagyon szeretem, istenien néz ki!

0/10 Bihary Livia 2011 október 17

Elmentve nagyon jó a recept!

10/10 poljakdjura 2012 június 1

kiprobálom szerintem nadyon jo a recept!

0/10 Káplár Anna 2012 június 2

Köszönöm szépen.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*