A tésztához:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
6 ek.finomliszt
2 ek.kakaópor
1/2 cs sütőpor
A krémhez:
1 l tej
8 dkg vanliás puding /2 csomag/
8 ek.kristálycukor
4 ek.darált dió
A csoki öntethez:
4 ek.kakaópor
4 dl tej
1 ek.vaj
4 ek.kristály cukor
1 dkg pudingpor vagy keményítő
rumaroma
A sziruphoz:
1 dl víz
1/2 dl rum vagy aroma
10 dkg kristály cukor
10 dkg mazsola
A díszítéshez:
1/2 l habtejszín /ok,hulala,habmester,stb../
Előkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a felét. A maradékba keverjük a kakaóport és azt is ráterítjük. Süthetünk két külön lapot is, de ez valamivel egyszerűbb. Sütőben 160 fokon, k.b. 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a vaníliás pudingot és félre tesszük. A vizet a cukorral és rumaromával vagy rummal felfőzzük és ebbe áztatjuk a mazsolát. A mártáshoz kevés tejben kikeverjük a kakaót a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felforralva beleöntjük a kakaót, és kevergetve újra forraljuk. Közben hozzáadjuk a vajat és a rumaromát. Kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés: A piskótát lapjával kettévágjuk. Magasabb falú edénybe tesszük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos sziruppal. Rászórjuk a mazsolát, és a darált diót. Rákenjük a puding 3/4 részét, és beborítjuk a másik lappal. Elsimítjuk rajta a maradék pudingot, és kakaóport szitálunk rá. Kockára vágva vagy kanállal "galuskákat" szaggatva, csoki mártással meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.