Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Somlói galuska

felvitel dátuma: 2011-09-17 10:41:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1654
részletes recept
Somlói galuska
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

8 db tojás

8 ek. kristálycukor

6 ek.finomliszt

2 ek.kakaópor

1/2 cs sütőpor

A krémhez:

1 l tej

8 dkg vanliás puding /2 csomag/

8 ek.kristálycukor

4 ek.darált dió

A csoki öntethez:

4 ek.kakaópor

4 dl tej

1 ek.vaj

4 ek.kristály cukor

1 dkg pudingpor vagy keményítő

rumaroma

A sziruphoz:

1 dl víz

1/2 dl rum vagy aroma

10 dkg kristály cukor

10 dkg mazsola

A díszítéshez:

1/2 l habtejszín /ok,hulala,habmester,stb../

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a felét. A maradékba keverjük a kakaóport és azt is ráterítjük. Süthetünk két külön lapot is, de ez valamivel egyszerűbb. Sütőben 160 fokon, k.b. 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a vaníliás pudingot és félre tesszük. A vizet a cukorral és rumaromával vagy rummal felfőzzük és ebbe áztatjuk a mazsolát. A mártáshoz kevés tejben kikeverjük a kakaót a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felforralva beleöntjük a kakaót, és kevergetve újra forraljuk. Közben hozzáadjuk a vajat és a rumaromát. Kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés: A piskótát lapjával kettévágjuk. Magasabb falú edénybe tesszük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos sziruppal. Rászórjuk a mazsolát, és a darált diót. Rákenjük a puding 3/4 részét, és beborítjuk a másik lappal. Elsimítjuk rajta a maradék pudingot, és kakaóport szitálunk . Kockára vágva vagy kanállal "galuskákat" szaggatva, csoki mártással meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*