Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Somlói galuska * (főzött krém)

felvitel dátuma: 2016-01-06 23:20:52       mai nézettség: 1       nézettség: 1867
részletes recept
Somlói galuska * (főzött krém)
Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta:
6 tojás
2 ek.víz
8 ek.cukor
7 ek.liszt
1 ek. kakaó
fél tasak sütőpor

Krém:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 vanília cukor
3 ek.liszt
2 ek.kakaó
6 dl tej

Csoki öntet:
1 tojás
3 ek.cukor
1 ek. liszt
3,5 dl tej
2 ek.kakaó(púpos)=sűrűre főzzük.

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A vizes piskótához robotgép segítségével keményre verjük a tojások fehérjét 8 ek.cukorral,2 ek.vízzel, majd egyenként a tojássárgákat belekeverem. Végül a fél tasak sütőporral kevert lisztet, ami 7 ek.liszt ,1 ek kakaó, több részletben finom mozdulatokkal (mindig alulról-felfelé mozdulatokkal) fakanállal beleforgatjuk.(ha sima piskótát szeretnénk,akkor az 1 ek.kakaó helyett 1 ek. liszt megy...)
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Krém:hozzávalókat felfőzzük=sűrű krémet kapunk,majd amikor már meleg a krém belekeverem lazán* 6 tojás kemény habbá vert fehérjét.A piskótát 3x3 cm-es kockákra vágjuk vagy tépjük. Tálba teszünk 1 sor piskótát rámerjük a csokikrémet. Megszórjuk rumban áztatott mazsolával,(nálam meggy volt) majd (rétegezzük tovább piskóta..krém...), megcsurgatjuk a főzött csokiöntettel.
A tejszínből kevés cukorral vert kemény habbal tálaljuk. Nem szoktam rátenni előre a tejszínt, az asztalnál mindenki saját magának állítja össze ízlése szerintsmile hangulatjel

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*