Piskóta:
6 tojás
2 ek.víz
8 ek.cukor
7 ek.liszt
1 ek. kakaó
fél tasak sütőpor
Krém:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 vanília cukor
3 ek.liszt
2 ek.kakaó
6 dl tej
Csoki öntet:
1 tojás
3 ek.cukor
1 ek. liszt
3,5 dl tej
2 ek.kakaó(púpos)=sűrűre főzzük.
A vizes piskótához robotgép segítségével keményre verjük a tojások fehérjét 8 ek.cukorral,2 ek.vízzel, majd egyenként a tojássárgákat belekeverem. Végül a fél tasak sütőporral kevert lisztet, ami 7 ek.liszt ,1 ek kakaó, több részletben finom mozdulatokkal (mindig alulról-felfelé mozdulatokkal) fakanállal beleforgatjuk.(ha sima piskótát szeretnénk,akkor az 1 ek.kakaó helyett 1 ek. liszt megy...)
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Krém:hozzávalókat felfőzzük=sűrű krémet kapunk,majd amikor már meleg a krém belekeverem lazán* 6 tojás kemény habbá vert fehérjét.A piskótát 3x3 cm-es kockákra vágjuk vagy tépjük. Tálba teszünk 1 sor piskótát rámerjük a csokikrémet. Megszórjuk rumban áztatott mazsolával,(nálam meggy volt) majd (rétegezzük tovább piskóta..krém...), megcsurgatjuk a főzött csokiöntettel.
A tejszínből kevés cukorral vert kemény habbal tálaljuk. Nem szoktam rátenni előre a tejszínt, az asztalnál mindenki saját magának állítja össze ízlése szerint. smile hangulatjel
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.